2020 SEO’da sizi başarıya götürecek en iyi SEO teknikleri

Kullanıcı deneyiminin artmasıyla birlikte SEO sektöründe de yenilikler devam ediyor. Son yıllarda güncellemelerini buna gerçekleştiren Google, kalite yönergelerini değiştirerek daha iyi bir hizmet sunmayı istiyor.

2020 SEO’sunda ise öne çıkan bazı teknikler ile daha iyi sıralamalar elde edebilecek ve kullanıcı deneyiminin önemini daha iyi kavrayabileceksiniz.

2020 SEO’da öne çıkan SEO teknikleri

Sizler için öne çıkan 4 maddeyi inceledik. Bu yöntemler ile SEO’da üst sıralara tırmanacaksınız.

EN GÜNCEL SEO TEKNİKERLİ

LSI (Latent Semantic Indexing ) Gizli Anlamsal Indexleme tekniği ve örnekleri

Arama Kalitesi rehberini güncelleyen Google, kullanıcını deneyimini daha ön plana çıkardı ve içeriklerin hiç olmadığı kadar önemli olduğunu belirtti.

LSI SEO teknikleri, bir makalede anahtar kelimeyi tanımlayan kelime gruplarını ifade eder. Buradaki amaç makaleyi zenginleştirmek ve kullanıcıya gerçekten istenilen bilgiyi sunabilmektedir.

Bir makale yazımında konunun tüm derinliklerine girmeniz gerekmektedir. Ürün veya konunun tüm detaylarını incelemeli ve onu teknik yönden tamamlamalısınız. Bu nedenle bir konunun uzmanı tarafından yazılan makaleler diğer makalelere göre daha iyi sıralamalara gelmektedir.

Birkaç örnek ile anlatmak gerekirse, portakalın faydaları adlı bir başlık girerek içerik oluşturmak istiyorsanız portakalın bir kış meyvesi olduğundan veya turuncu renkli bir meyve olduğundan ve hangi meyve ailesine sahip olduğundan bahsetmemiz gerekmektedir. Bu özellik bu ürünü tamamlayıcı özelliklerdir.

 

Yine başka bir örnek vermek gerekirse, gelinlikten bahsedecek olursak beyaz bir elbise olduğundan düğünlerde giyildiğinden ve özel bir gün kıyafeti olduğundan bahsetmemiz gerekecektir.

Başka bir örnekle yola çıkarsak bir lastikten bahsediyorsak jant özelliklerine kadar değinmeli ve bunun tüm teknik yollarını bulmamız gerekmektedir.

Kanserden bahsediyorsak kanseri tanımlayan özellikleri makale içerisinde kullanmamız gerekmektedir.

Bu SEO teknikleri ile makalenizi zenginleştirebilir ve kullanıcıya gerçekten verilmesi gereken tüm bilgileri verebilirsiniz.

Sağlık konusunda makale okuyan tüm vatandaşlar aradığı bilgilerin karşılığını görmek isteyeceklerdir. Ne kadar çok yönlü bir makale olursa kullanıcı aradığını bulur ve hedefe ulaşılmış olur.

LSI SEO tekniğinde doğru bilinen yanlışlar

LSI tekniği çok gelişmiş bir tekniktir. Google’ın öneride bulunduğu anahtar kelimeler zaman zaman LSI ile karıştırılmaktadır.

Örneğin, Google’da altın fiyatları yazdığınızda birçok arama terimi ile karşılaşabilirsiniz. Google tarafından sunulan öneriler ise semantik kelimeler olarak bilinmektedir.

Sesli aramalara göre çıkan arama sonuçları.

Görselde de görüldüğü üzere birçok arama terimi mevcuttur ancak bunlar, semantik değil Google’da kullanıcıların en çok aradığı kelimeleri göstermektedir.

Namaz vakitleri, Cuma mesajları, SEO gibi kavramlar da bu aramalara örnek verilebilir.

Not: Google’ın aramalarla ilgili sunduğu öneriler semantik değildir ancak makale içerisinde kullanılması faydalı olacaktır.

Bir makaleyi zenginleştirme amacıyla bu önerilerden faydalanabilirsiniz.

LSI tekniğine daha sonra geniş geniş göz atacağız.

Voice Search ( Sesli Aramalar )

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ve gelecekte en çok kullanılacak SEO teknikleri arasında yer almaktadır. 18-29 yaş arası ile 30-43 yaş arasının daha çok kullandığı akıllı telefonlar SEO konusunda en büyük yardımcımız olacaktır.

2016 yılından itibaren adını duyduğumuz 2017 yılında önemli olduğunu bildiğimiz 2018 yılında kullanımı yarı yarıya gerçekleşen ve 2019 yılında ise arama oranı daha da artacak olan sesli aramalar hayatımızın bir parçası haline geldi.

Her gün milyarlarca sorgu mobil üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu aşamada ise bize düşen yapılandırmaları sesli aramalara göre gerçekleştirmek.

Siteleri seli aramalara göre nasıl optimize ederiz?

2020 SEO tekniklerinde öne çıkan bir diğer unsur da sesli aramalara göre optimizasyondur. Bir içerikte kullanıcıların yapacağı arama sorgularına göre içeriğimizi şekillendirmemiz gerekmektedir. Buradaki sorguları hazırlarken, “Siz olsaydınız nasıl arardınız?” şeklinde düşünmelisiniz.

Hamburger yemek isteyen bir kullanıcı telefon üzerinden arama yaptığında “İstanbul’da en iyi hamburger yapan yerler” diye aratmak isteyebilir.

Haliyle karşına içeriğinde veya başlığında bu arama terimi olan içerikler çıkacaktır.

 

Sesli aramalara göre çıkan arama sonuçları.

Bunların içeriğini incelerseniz eğer içerisinde de bu arama teriminin geçtiğini göreceksiniz.

Sesli aramalara göre düzenlenen bir içerik.

Yine aynı şekilde sesli aramalarda yapılan içeriklerden bir tanesi “İstanbul’da gezilecek yerler” terimi de olabilir.

Başka bir şekilde konumlara göre de aramalar olabilir. Örneğin “ Bayrampaşa en iyi playstation salonları “ terimleri de olabilir. Bu tarz bir içerik açarsanız sıralamada yer alabilirsiniz.

Özetle, arama terimlerine göre içeriğinizi şekillendirmeniz gerekmektedir. Aranması muhtemel olan sorguları incelemeli ve bunları içeriğinizde mantıklı bir şekilde kullanmalısınız.

Google tarafından tarama yapıldığında, içeriğiniz sıralama alacak ve daha sonrasında trafik olarak size dönüş sağlayacaktır.

Büyük siteler kendilerini bu gelişmeye hazır hale getirmeye başladılar bile.

Örnek: Fatih’te yemek yenecek yerler

 

Sesli aramalara göre düzenlenmiş başlık örneği.

Site hızı ve Mobil öncelikli sıralama

Site hızının bir sıralama faktörü olduğunu açıklayan  Google, resmi blog hesabından yaptığı açıklamayla tüm webmasterları uyardı.

Temmuz ayından itibaren yapılan güncelleme ile birlikte artık sıralamalarda mobil hızınız baz alınacak.

Bu gelişmenin ardından ise tüm site sahiplerinin sitesini hızlandırması gerekmektedir. Bu aşamada kullanabileceğiniz alt yapı AMP kurulumu da olabilir.

Google tarafından desteklenen AMP ile sitelerinizi hızlı bir şekilde açabilir ve kullanıcıya tüm bilgileri çok daha hızlı sunabilirsiniz.

Site hızınızı sorgulayabileceğiniz siteler:

Lighthouse: Bu eklenti ile Chrome’a bir uzantı ekleyebilir ve Performance, Progressive Web App, Accessibility, Best Practices, SEO gibi bölümleri derinlemesine analiz edebilirsiniz.

 

 

Pagespeed: Google’ın resmi sorgulama sitesi. Buradan siteniz mobil uyumlu mu değil mi kontrol edebilirsiniz.

Sıfırıncı sıra çalışmaları ( Featured Snippet )

Her geçen gün örneklerini gördüğümüz ve sıfırıncı sıra dediğimiz featured snippetin önemi her geçen gün artıyor.

İlk sayfada bulunan siteler arasından uygun olanları seçerek en üste taşıyan Google, bu sıralama ile kullanıcılara en doğru bilgiyi sunmaya çalışıyor.

Aslında olay hep aynı yere bağlanıyor: İçerik.

Bu sıralamada yer alabilmek için LSI uyumlu bir içerik girilmeli, site hızınız iyi olmalı, kullanıcı deneyimine uygun olmalıdır.

Schema.org yapılarını sitenizde kullanmalı ve içeriğinizde bunlarla ilgili bilgiler sunmanız gerekmektedir.

 

Örneğin: “1000 TL’ye alınabilecek telefonlar” aramasında içeriği uygun yazan, listeleme şeklinde sunan ve fiyatları hakkında bilgi veren siteler üst sıralarda yer alacaktır.

2020 SEO’da bu yöntemler ile başarılı olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkarmak.

Kullanıcıyı mutlu ettiğinizde Google da sizi mutlu eder.

 

Yorum Bırak